Trgovački centar Kaufland u Šibeniku u utorak navečer (20. ožujka) evakuiran je nakon što su se tamo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa posvađali i tjelesno sukobili 52-godišnjak i 67-godišnjak pa je 67-godišnjak nepoznatim sprejem za samoobranu pošpricao 52-godišnjaka, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Policija je izvijestila da se radilo o obiteljskom nasilju, ne navodeći srodstvo dvojica muškaraca.

Kaufland je sinoć evakuiran oko 19 sati nakon što su kupci i osoblje dućana osjetili peckanje u grlu i kašljanje koje je izazvao sprej. Lakše tjelesne ozljede od učinka toga spreja zadobili su 52-godišnjak i još tri osobe koje su se zatekle u blizini, a trgovački centar je zbog izloženosti štetnim plinovima nakratko bio zatvoren.

„Protiv 67-godišnjaka i 52-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a protiv 67-godišnja i zbog prekršaja iz Zakona o oružju, te će obojica tijekom jutra biti dovedeni na Prekršajni sud u Šibeniku,“ priopćila je danas šibenska policija.

Za prekršaj iz Zakona o oružju i neodgovorno korištenje spreja za samoobranu predviđena je novčana kazna od 3000 do 15.000 kuna. (H)