Umaška je policija zaprimila prijavu 27-godišnjakinje da je prevarena za više stotina kuna. Naime, djevojka je 17. siječnja, nakon što je saznala da je ostvarila dobitak na sportskoj kladionici, objavila na društvenoj mreži fotografiju dobitnog listića, no listić potom nije mogla unovčiti, s obzirom da je saznala da je netko već prije nje podigao dobitak.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni koje informacije i fotografije objavljuju na društvenim mrežama.

Osim što na društvenim mrežama ne bi trebali objavljivati svoje osobne podatke i fotografije dokumente, ne bi trebali objavljivati ni fotografije dobitnih listića.

U ovakvi slučajevima počinitelj pomoću računala, na internetskoj stranici kladionice, može upisati vaš broj listića i kod te na svoj korisnički račun isplatiti dobitni iznos.

Budite oprezni prilikom objave informacija na društvenim mrežama, a ukoliko postane žrtva kaznenog djela, obavijestite o tome policiju. (iPress)