Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio tri kaznena djela teška krađa od čega jedno u pokušaju. Također je utvrđeno kako je muškarac počinio i dva kaznena djela prisila prema službenoj osobi, za što su nad njim proveli kriminalističko istraživanje policijski službenici Sektora kriminalističke policije.

Muškarca se sumnjiči da je 22. ožujka između 2,15 i 2,35 sati na parkiralištu na Boškovićevom usponu prvo provalio u automobil, pulske registracijske oznake iz kojeg je otuđio vrećicu s odjećom koju je potom odbacio. Nakon toga provalio je u susjedni automobil, pulske registracijske oznake, iz kojeg nije uspio ništa otuđiti, pa je krenuo prema trećem automobilu. Nakon što je provalio u treći automobil, pulske registracijske oznake te iz njega otuđio zvučnike i torbu koja se nalazila u prtljažniku, zatekli su ga policijski službenici.

Osumnjičeni muškarac je prilikom uhićenja, kako bi ih spriječio u obavljanju službene radnje prvo fizički, a potom i s alatom s kojim je provaljivao nasrnuo na policijske službenike. Kako bi spriječili napad na sebe policijski službenici su uz uporabu sredstava prisile priveli muškarca u policijsku postaju.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja bosanskohercegovački državljanini je 23. ožujka uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. (iPress)