U noći sa subote na nedjelju, 23. na 24. ožujka, na području cijele policijske uprave provedena je prometna akcija ''Kontrola alkoholiziranosti vozača''. Za vrijeme prometne akcije utvrđeno je 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. No, policija je izvan vremena akcije zaustavila dvojicu vozača koji su sudjelovali u prometu, a imali su preko tri promila alkohola u organizmu.

Porečka je policija 23. ožujka oko 17 sati na kolniku državne ceste D75 u Poreču zatekla 55-godišnjeg bosanskohercegovačkog državljanina kako upravlja automobilom, bosanskohercegovačke registracijske oznake, pod utjecajem alkohola od 3.43 promila i bez korištenja sigurnosnog pojasa. Muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležni sud mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 1.370 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Labinska je policija 24. ožujka oko 22.25 sati u Ulici Zelenice u Labinu zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je pod utjecajem alkohola od 3.12 promila upravljao 62-godišnjak. Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policijske postaje. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak. (iPress)