U nastavku programa suradnje s dječjim vrtićima kuhari Plave Lagune popularizirali su svoje zanimanje u hrvatskom dječjem vrtiću „Radost“ u Umagu.

Ova suradnja s dječjim vrtićima već je tradicionalna, no ovo je prvi puta da kuhari dolaze direktno k djeci kako bi popularizirali svoje zanimanje i potaknuli nove male masterchefove da odaberu upravo kuharsko zanimanje.

„Želja vrtića je da ima što bolju suradnju sa svim čimbenicima lokane zajednice. Željeli bismo djeci pobliže objasniti i upoznati ih sa što više zanimanja u našem gradu. Suradnju smo započeli još sa Istraturistom 2014. godine u želji da naši najmlađi sugrađani upoznaju zanimanja koja su blisko vezana za turizam, a svima je poznato da je Umag grad koji je upravo poznat po turizmu. Iz godine u godinu suradnja se proširivala i na druge aspekte (organizirana je i zimska škola plivanja, mini gala večer za predškolce i drugo, stoga smo izuzetno sretni i zadovoljni što i ove godine u istom ozračju nastavljamo sa suradnjom s Plavom Lagunom“, ističe ravnateljica vrtića Marija Adamović.

Djecu su tako upoznali s informacijama kako izgleda dan kuhara, što točno kuhar radi u hotelu, ali i što su zdrave prehrambene navike i zašto je važno konzumirati zdravu hranu. Svoje znanje je ovoga puta s njima podijelio Bojan Banek, koji je zajedno s djecom zamijesio zdravi kruh, a s drugom grupom pripremio voćnu salatu. „Ovakva suradnja doista je sjajna. Mnogima je ovo prvi doticaj s hotelom, a mnogima netko u obitelji radi upravo u umaškim hotelima, kampovima, apartmanima. Zato nam je izgradnja kvalitetnog odnosa od malih nogu vrlo bitna jer želimo biti snažno prisutni u zajednici u kojoj poslujemo.

Osim toga, u vrijeme u kojem živimo, bitno je da istaknemo da bavljenje turizmom i ugostiteljstvom je vrijedno i važno zanimanje, a uz trud i rad na sebi, može biti i jako atraktivno“, ističu iz Plave Lagune. Pred predškolcima umaških dječjih vrtića još je i veliki Gala party koji će se u hotelu Sol Garden Istra održati sredinom svibnja, javljaju iz Plave Lagune. (iPress)