U gradskoj Maloj vijećnici Poreča gradonačelnik Loris Peršurić, u prisutnosti direktora sektora upravljanja imovinom i općih poslova porečke hotelske kompanije Valamar Riviera, Andree Štifanić i voditeljice korporativnih poslova Deane Stipanović te predsjednika Sportske zajednice Grada Poreča Alfreda Mendikovića, predstavio je uključenje porečke hotelske kompanije Valamar Riviera u porečki Fond za izvrsnost u sportu dodjeljivanjem donacije u iznosu od 150.000 kuna porečkom sportu.

Inicijativa za doniranje u porečki Fond za izvrsnost u sportu je dio društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere, rekao je Andrea Štifanić naglasivši da je program 'Volimo sport' jedan od devet programa društveno odgovornog poslovanja Valamar Riviere kojim se izravno podržava sportske klubove, udruge i manifestacije u svim destinacijama u kojima Valamar Riviera posluje.

Kao grad sporta, vodimo računa o svim sportašima, koji su i ambasadori našeg grada, a glavni iskorak u postizanju izvrsnosti i kvalitete u sportu Poreča učinjen u sportskoj infrastrukturi podsjetio je prisutne gradonačelnik Poreča Peršurić. S otvaranjem nove OŠ na Finidi Porečani će na raspolaganju imati šest javnih sportskih dvorana, što će povećati sportske aktivnosti, posebno mladih sugrađana i kvalitete sporta. One najbolje, koji ime Poreča predstavljaju ne europskim i svjetskim razinama, posebno ćemo nagraditi i zato je osnovan Fond za izvrsnost u sportu grada Poreča, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić na pressici na kojoj je javnosti predstavljen Fond za izvrsnost u sportu Poreča iz kojeg će se osigurati financijska sredstva koja će moći koristiti samo najuspješniji sportaši i klubovi Poreča.

Koncept funkcioniranja Fonda za izvrsnost je jednostavan, rekao je gradonačelnik Peršurić, naglasivši da će zadatak njega i njegovih suradnika biti na godišnjoj razini popuniti Fond u iznosu od 300.000 kuna tako što će od gospodarskih subjekata u gradu i okolici tražiti financijsku podršku. Takav pristup ima izuzetnu važnost za porečki sport i njegov razvoj, ali i za prisutnost i društvenu odgovornost svih gospodarskih subjekata u našem gradu. Financijska sredstva koja je porečkom Fondu za izvrsnost donirala Valamar Riviera osigurat će podršku najboljim sportašima i klubovima, uz pomoć Sportske zajednice Grada koja će ih po utvrđenim kriterijima raspodijeliti pojedincima i klubovima, rekao je Peršurić.

Grad Poreč na godišnjoj razini za sport iz Proračuna izdvaja 2,5 milijuna kuna, pojasnio je predsjednik SZGP-a Alfredo Mendiković što je povećanje od 350.000 kuna u odnosu na dosadašnje financiranje porečkog sporta, pojasnio je novinarima sustav Mendiković. Uz to, postoji i Fond za izvrsnost u porečkom sportu u iznosu od 300.000 kuna za ovu godinu, a ova vrijedna donacija Valamara Riviere puno će značiti svim sportašima i klubovima kojima će sredstva iz tog Fonda biti raspoređena. Status sporta, sustav natjecanja, nastupi na svjetskim i europskim prvenstvima te kategorizacija sportaša, kriteriji su na temelju kojih IO Sportske zajednice odlučuje o raspodjeli sredstava sportskim klubovima, rekao je Mendiković.

Gradonačelnik je dodao da su iskorak u podizanju kvalitete porečkog sporta, osim gospodarskih subjekata, učinila i dva komunalna porečka poduzeća 'Usluga' i 'Odvodnja' na način da su predvidjeli donacije porečkim sportskim klubovima putem svojih Natječaja za prijavu programa za dodjelu donacija u 2018. godini po kojima su predviđene donacije u iznosima od 160.000 kn iz 'Usluge' i 60.000 kn iz 'Odvodnje'. (DM)