Nedavno potpisivanje u Poreču sporazuma između World triathlon corporation iz SAD-a, vlasnika licence svjetski prestižnog natjecanja Ironman, i porečke hotelske kompanije Plava laguna o održavanju u Poreču ove i iduće godine olimpijskog triatlona uz podršku Grada, TZ Poreč, Istarske županije i TZ IŽ te općine Funtana i tamošnje TZ, bilo je uvod u ovogodišnje održavanje četiri sportske, plivačko-biciklističke i trkače manifestacije koje će gradu Eufrazija «donijeti» sjajnu promociju.

Prva u nizu sportskih manifestacija bit će Porečki polumaraton koji će se održati 23. i 24. ožujka, na trasi od 21 kilometra, za koji su počele prijave.

Maratonci će novu trasu polumaratona morati savladati od Zelene lagune, trčeći i kroz grad Poreč, do Saladinke i nazad do Zelene lagune 21 kilometar. Tijekom dvodnevne polumaratonske manifestacije bit će organizirano i trčanje na 10 kilometara i obiteljsko trčanje na 3,5 kilometara te «utrka» za djecu od 4 do 16 godina na stazama od 400 metara do 1.8 kilometara. Organizatori očekuju dolazak na četvrti Poreč Polumaraton 1.500 natjecatelja.

«Ulazak» grada Poreča i hotelske kompanije Plava laguna u organiziranje sportskih manifestacija je, posebno za turističku pred i post sezonu Poreča, odličan promotivni pravac, ističe direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik koji je i supotpisnik sporazuma o organiziranju, dvije godine za redom, olimpijskog ironmen triatlona 5150 koji će se u Poreču održati ove godine 5. svibnja. Već i dosadašnje održavanje, «običnog» triatlona, u Zelenoj laguni u mjesecu listopadu pokazalo je odličan pomak u promociji turističke postsezone.

(iPress)