Uz prekrasno sunčano vrijeme, i ove je godine Uskrs u Umagu protekao u znaku pozitivnih želja, zajedništva i svesrdnog druženja.

Nakon svetih misa na uskršnje jutro, brojni su se sugrađani zadržali uz vlč. Josipa Grpca i gradonačelnika Vilija Bassanesea na suncem okupanom Trgu slobode gdje je Turistička zajednica grada Umaga pripremila slatki domjenak na kojem su građani bili počašćeni blagoslovljenim pincama i vinom.

Program Uskrsa nastavio se i dan kasnije, točnije u ponedjeljak 22. travnja, u Mjesnom odboru Seget, i to od ranih jutarnjih sati. Uz svetu misu i sportske susrete, vrijedne su domaćice pripremile i tradicionalne kolače te sudjelovale u izboru najbolje slastice u dvije kategorije.

Nakon dodjele zahvalnica i priznanja, a na kojoj su prisustvovali gradonačelnik Bassanese, njegovi zamjenici Mauro Jurman i Ivan Belušić te direktor umaške Turističke zajednice Milovan Popović, slavlje se nastavilo u pineti Svetog Pelegrina.

Kao i svake godine, ZT „Fulvio Tomizza“ Umag svojim je sugrađanima i brojnim posjetiteljima priredila tradicionalni Uskrsni piknik, uz zabavu i bogatu gastro ponudu za sve ukuse i generacije. (iPress)