Proteklog je vikenda, 13. i 14. travnja 2024. godine u umaškim sportskim dvoranama OŠ Marije i Line te Talijanske osnovne škole „Galileo Galilei“ održano 18. izdanje tradicionalnog Međunarodnog odbojkaškog turnira povodom Dana Grada Umaga, u organizaciji Odbojkaškog kluba Umag. Ove se godine na turniru natjecalo oko tristo pedeset mladih odbojkašica, u dvadeset šest ekipa, u okviru četiri kategorije, koje su u pratnji stručnog kadra, velikog broja roditelja i navijača, stigle iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Zanimljive i napete završnice pokazale su koje su najbolje ekipe ovog turnira. U kategoriji djevojčica na treće mjesto plasirala se ekipa Odbojkaškog kluba Novo Sarajevo. Drugo su mjesto zauzele djevojčice iz Ženskog odbojkaškog kluba Pazin, dok su najbolje ove godine djevojčice domaćeg Odbojkaškog kluba Umag, koje su u finalu ostvarile rezultat 2:0.

U kategoriji mlađih kadetkinja treće je mjesto zauzela ekipa iz Odbojkaškog kluba Domžale, dok su se u finalu borile ekipe Odbojkaškog kluba Ankaran i Odbojkaškog kluba Tabor Ljubljana, u kojem su pobjedu slavile djevojke iz Ankarana rezultatom 2:1.

Kod kadetkinja, treće su mjesto zauzele domaće snage Odbojkaškog kluba Umag, drugoplasirana je ekipa Odbojkaškog kluba Tabor Ljubljana, a prvo je mjesto zauzela ekipa Odbojkaškog kluba Domžale, pobijedivši Ljubljančanke rezultatom 2:0.

Kod juniorki, koje su igrale po sistemu skupine, treće je mjesto zauzela ekipa Odbojkaškog kluba Domžale, drugoplasirane su bile djevojke Odbojkaškog kluba Novi Grad Sarajevo, dok je turnir osvojila ekipa Odbojkaškog kluba Tabor Ljubljana.

U svakoj kategoriji biralo se pet najboljih igračica. Naše Umažanke su u ovom segmentu također postigle izvanredan uspjeh. Tako je, u kategoriji djevojčica, Marina Bošnjak proglašena MVP igračicom, dok je Chiara Želimorski proglašena SUPER MVP igračicom, a u kategoriji kadetkinja Lana Kraljević proglašena je najboljom dizačicom.

Na svečanom zatvaranju turnira, zahvalnice svim klubovima te nagrade najuspješnijim ekipama i igračicama uručili su gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te predsjednica Odbojkaškog kluba Umag Sabina Renko-Ilić.

Ovaj je umaški turnir jedan od najvećih turnira ovoga tipa u Hrvatskoj. Odbojkaško iskustvo te nova prijateljstva koje mlade generacije stječu tijekom ovog turnira, od iznimne su važnosti.

„U ime Odbojkaškog kluba Umag od srca zahvaljujem Gradu Umagu, Ustanovi za sport Grada Umaga, Sportskoj zajednici Grada Umaga, Osnovnoj školi Marije i Line, Talijanskoj osnovnoj školi „Galileo Galilei, sponzorima Laserline, ReLab, Renovo Solar te ostalim brojnim sponzorima i donatorima, kao i našim cijenjenim volonterima, roditeljima igračica. Bez njihove podrške ovaj turnir ne bi ostvario ovako veliki uspjeh“ naglasila je predsjednica Odbojkaškog kluba Umag Sabina Renko-Ilić.