Ljetno vrijeme s temperaturuma i iznad 25 stupnjeva u hladu nastavit će se i ovog tjedna pa će svi oni koji su ponovo pohrilili na plaže moći i dalje uživati. 

Iako danas uglavnom u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu uz prolazno više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, već sutra ponovo se vraća više sunca.  I danas će duž obale ponegdje puhati umjerena bura, a zatim jugoistočnjak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23, na Jadranu između 22 i 25 °C.

Idućih će dana u unutrašnjosti i dalje biti djelomice ili pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Oblačnije sutra i početkom utorka, kada u gorju može pasti i malo kiše. Ujutro mjestimice magla ili sumaglica, javlja HRT.

Temperature do kraja mjeseca iznad prosjeka

Nova mjesečna prognoza ECMWF modela u većem dijelu Europe očekuje pozitivno odstupanje temperature zraka od prosjeka. Drugim riječima, u narednih nekoliko tjedana naši krajevi mogu očekivati toplije vrijeme od prosjeka, dok će se niže temperature od prosjeka zadržavati na jugozapadu kontinenta i prema oceanu.

Mjesečna prognoza ECMWF-a u naredna dva tjedna očekuje uglavnom sušno vrijeme. Tek bi idućeg tjedna, za više od 7 dana, premještanje anticiklone dalje prema istoku moglo našem području otvoriti prostor vlažnijem zraku s oceana, ali i dalje uz iznadprosječno toplo vrijeme. Kiše bi najviše trebalo biti na Jadranu, piše Neverin

Toplo i u studenom

Prema dugoročnim prognozama prilično toplo s dosta sunčanih dana trebalo bi biti i u studenom. Prema tim modelima dnevna temperatura u Istri bi se, u prvom dijelu studenog, kretala oko 15 stupnjeva a u posljednja dva tjedna iznad 10 stupnjeva. Količina oborina trebala bi se zadržati u prosječnim ili ispodprosječnim vrijednostima. (iPress)